Carlos Tevez in het shirt van Brazilie

Carlos Tevez in Brazilie shirtTevez in het Braziliaans elftal?? Het lijkt er wel op, maar wees gerust: de foto is een HOAX (zoals dat tegenwoordig heet).
Het verhaal achter deze foto is als volgt:
Tevez heeft een jaar bij West Ham gevoetbald waar hij voor erg veel geld binnengehaald was (via een constructie met een investeringsmaatschappij die zijn rechten had gekocht. Het verhaal is te saai om hier uit de doeken te doen). Echter, de Argentijnse spits speelde nauwelijks en als hij speelde maakte hij zijn belofte nooit waar. Tegen Sheffield United stond hij eindelijk een keer in de basis maar werd hij gewisseld. Uit woede over deze wissel verliet hij direct het stadion. De clubleiding vond dat Tevez gestraft moest worden en dat zijn teamgenoten een straf mochten verzinnen.
Zij besloten dat hij een week lang moest trainen in het shirt van Brazilie, de aartsrivaal van zijn Argentinië.
Zijn reactie op het vonnis: ‘Natuurlijk moet je er de humor van inzien. Ik heb respect voor Brazilië omdat ik er bij Corinthians heb gespeeld. Maar Ik ga dat shirt echt niet dragen. Iedereen weet dat dat onmogelijk is’.
En zo geschiedde. Hij droeg het shirt nooit, maar maakte uit schuldbewustzijn wel duizend pond over naar het Great Ormond Street Hospital.

tevez lidtekenAnekdote van de brandwond.
Toen Carlos nog Carlito was heeft hij kokend water over zich heen gekregen met enorme brandwonden tot gevolg. Zijn oude club Boca Juniors heeft hem ooit aangeboden de brandwonden weg te laten halen, om hem nog enigszins het aanzien waard te maken, maar Tevez sloeg dit aanbod af. Door de operatie zou hij een paar dagen niet kunnen trainen en dat vond hij zonde. Dit tekent de drang tot presteren van de Argentijnse spits.

Ik vind het een wereldspits en denk dat hij in staat is om Ruud van Nistelrooy te doen vergeten bij Manchester United. Ben benieuwd hoe anderen daar over denken. Laat je mening achter in de comments.

[ad#ad-2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.