Carlos Tevez en Manchester

tevez van manchester cityVorige week kwam de transfer van Carlos Tevez naar Manchester City rond. Bij City ging de vlag uit en bij United waarschijnlijk stiekem ook. Ondanks dat de Argentijn mateloos populair was bij de fans, was de grote baas, Alex Ferguson, niet erg rouwig om zijn vertrek. In het rode shirt had hij nooit zijn belofte kunnen inlossen. Vaak moest hij genoegen nemen met een plek op de bank of een basisplaats in de minder aansprekende wedstrijden. Omdat de Argentijn niet kapot kon bij de fans deed United alsof ze er alles aan gedaan hadden om hem te behouden.

Bij Manchester City heeft men een heel andere lezing. City kon gewoon meer geld betalen aan de investeringsmaatschappij waar de Argentijn onder contract stond. Hiermee bewijst de club dat ze tegenwoordig kunnen concurreren met de grootste clubs ter aarde. Ze hebben het gevoel dat ze United de loef hebben afgestoken door de sterspeler (a.k.a. bankzitter) weg te kapen van Old Trafford.
City vindt het leuk om deze overwinning hun aartsrivaal extra in te peperen. Er zijn grote billboards geplaatst op prominente plaatsen in Manchester, waarop een afbeelding van Tevez staat voor een lichtblauwe achtergrond. “Welcome to Manchester” luidt de tekst of “This is our Carlos”.
tevez billboard in manchester
Bij United kunnen ze er wel om lachen. City heeft 25 miljoen pond betaald voor een speler die slechts vijf Premier League goals heeft gemaakt in 2008/2009. Als je het verder doortrekt, hebben de Citizens 75 miljoen pond betaald voor drie spitsen die bij elkaar slechts 19 goals maakten in de afgelopen competitie (Tevez, Adebayor, Roque Santa Cruz).
Voor mij voelt het zo alsof je iemand de ogen probeert uit te steken met je nieuwe Porsche, terwijl de ander al enkele Ferrari’s in de garage heeft staan. Sterker nog, de ander heeft de Porsche zelf weggedaan omdat hij niet voldeed. Met de Ferrari’s van United bedoel ik Rooney, Berbatov en Macheda. Waar United lacht om City, lacht de rest van Engeland om United vanwege het aantrekken van de blessuregevoelige Michael Owen, maar dat is weer een heel ander verhaal.
Welcome to Stretford

Trouwens, Tevez heeft wel eens vaker in het shirt van een grote rivaal gespeeld….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.