Bring back King Kev’!

Uit protest tegen het verterk van clubicoon Kevin Keegan hielden Newcastle fans dit weekend massale acties. Keegan zou vertrokken zijn omdat het bestuur zich teveel bemoeide met het transferbeleid. The Toon Army (de bijnaam van de Newcastle supportersschare) is woedend en liet dat merken ook. Een deel van hen kwam demonstratief niet naar de wedstrijd en bood zijn stoeltje te koop aan. Anderen kwamen met grote spandoeken en eisten het vertrek van eigenaar Ashley en Director of Football Dennis Wise; “Keegan back, Ashley and Wise out!” “There is only one Kevin Keegan”.
De supporters willen maar een ding en dat is de terugkeer van King Kev’. Volgens de voorzitter van de supportersclub is het kwaad al geschied. Ook al wordt King Kev’ teruggehaald, nooit zullen de supporters het Ashley vergeven dat hij de Tyneside Messiah heeft durven ontslaan. Hij kan maar beter opstappen. Er is door de fans al een economische boycot tegen Ashleys bedrijf Sports Direct (producent van ondermeer Slazenger, Dunlop en Lonsdale) afgeroepen en meerdere acties zullen volgen. Hiermee hopen zij de eigenaar te dwingen om Newcastle United weer te verkopen.

Tot overmaat van ramp, of misschien waren de supporters er juist wel blij mee, verloren the Magpies ook nog eens de wedstrijd tegen de de gedoodverfde degradant Hull City met 2-1.
Newcastle is nooit mijn club geweest. Het is er al jaren een komen en gaan van coaches, er wordt flink met geld gesmeten, het voetbal is niet om aan te zien, een topper als Owen wordt verkracht en de resultaten blijven uit. Een dergelijke actie van de fans bezorgt mij echter wel kippenvel. Zeker na de overnames van grote clubs door miljoeneninvesteerders is het mooi om te zien hoe de supporters de clubiconen een warm hart blijven toedragen.
Een terugkeer van Keegan of het aanstellen van Shearer lijken de enige manieren om de rust op St James Park terug te laten keren. Wie gaat er winnen: het grote geld of eindelijk eens de fans?? Geef je mening in de comments.

[ad#ad-2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.