Bijtertjes

Riise bijt HargreavesEen aanvaller met huid en haar opeten, is nog wel eens een uitdrukking die gebezigd wordt door voetbalverslaggevers. Deze term wordt dan uiteraard figuurlijk bedoeld. Sommige voetballers nemen de term letterlijk en proberen hetzelfde te doen met hun tegenstander als de Grote Boze Wolf met Roodkapje van plan was: opeten met huid en haar. Onze man in de lange regenjas heeft een selectie gemaakt van echte bijtertjes.

sansoni bijt beerensTijdens de Moeder der Derbies beet Vitesse-verdediger Sansoni fel van zich af. Letterlijk zelfs. Sansoni was de Grote Boze Wolf en de kleine Beerens was de onschuldige Roodkapje. Zoals Mike Tyson ooit het oor van Holyfield eraf beet, zo probeerde Sansoni de neus van NEC-er Roy Beerens eraf te bijten. Sansoni was weer niet scherp genoeg dus het reukorgaan van Beerens zit er nog netjes aan, maar als het aan de Fransman had gelegen had hij hem lekker opgepeuzeld. NEC-coach Been, nooit verlegen om een gevatte opmerking, kon wel begrip opbrengen voor de doldrieste actie: “Ik kan me voorstellen dat je na 80 minuten een beetje honger krijgt.”

defoe bijt MascheranoEen andere bijtende voetballer. Zoals hondjes wel eens hun baasje of moeder speels bijten, zo beet Jermaine Defoe in de arm van Javier Mascherano. Speels en onschuldig zou je het kunnen noemen. Hoewel Mascherano deed voorkomen of zijn volledige arm eraf gehapt was oordeelde de FA het als slechts knabbelen en kreeg de Tottenham spits geen straf opgelegd. Zijn coach, Martin Jol, vond het zelfs een grappig incident dat just part of the game is. “Hij had al eerder drie schoppen gekregen en wilde zijn frustratie op een grappige manier tonen.”

De volgende geselecteerden tillen het bijten naar een hoger niveau. Zij bijten niet “gewoon” hun tegenstander maar zoeken het in een andere hoek.

gebeten scheidsrechter Tijdens een wedstrijd in het Amerikaanse Newark is een scheidsrechter in zijn kin gebeten na het geven van een rode kaart. Dit keer was hij dus niet de gebeten hond maar de gebeten scheids. Rannord A. Jones, de speler in kwestie, was het duidelijk niet eens met de beslissing en viel de scheidsrechter aan en beet hem op een bijna dierlijke manier in de kin, aldus een ooggetuige. “De scheids ging neer. Hij greep naar zijn kin, you know, steunde op een knie; het leek wel of hij fakede. Maar toen zag ik bloed uit zijn kin gutsen…..” De moeder van de dader mag ook nog even aan het woord komen: “If he’s wrong, I’m going to tell him straight up he’s wrong.” Jones heeft zich na het incident zelf aangegeven bij de politie.

asulinLior Asulin, spits van Maccabi Petach Tikva, is als een ware vampier te werk gegaan. Na een woordenwisseling met zijn eigen doelman over zijn keeperskwaliteiten gingen de twee op de vuist en hierbij beet de spits de keeper in de nek. Maccabi Petach Tikva heeft er aan gedacht de speler te ontslaan, maar zag daar uiteindelijk toch van af. Hij kreeg wel een boete van 5.000 dollar opgelegd.

bouhlarouz krijgt roodDe enige echte Kannibaal mag natuurlijk niet ontbreken in onze selectie: Khalid Bouhlarouz. Niet bang voor de duivel. Ik zie hem er echt toe in staat om op zijn vrije woensdagmiddag stukjes aanvaller op te bakken in de pan en met een beetje jus te serveren. Wanneer hij Figo nog eens in zijn vizier krijgt zou dat zo maar eens zijn nieuwe hapje kunnen worden.

Andere Selecties:
Dikke voetballers
Homo’s in de voetballerij
Hazebekkies
Vreemde voetbalkapsel deel 1 en deel 2
Goddelijke Bijnamen
Voetbaldwergen

[ad#ad-2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.