Op de koffie bij…. Andrei Arshavin

andrei arshavin lekker op de bank
andrei arshavin lekker op de bank

Tijdens de EK van 2008 groeide Andrei Arshavin uit tot de grote smaakmaker. Hij was de lieveling van Guus Hiddink en de nachtmerrie van het Nederlands Elftal. Afgelopen winter maakte hij de langverwachte transfer naar Arsenal waar hij de torenhoge verwachtingen meteen waarmaakte, met als hoogtepunt zijn vierklapper tegen Liverpool.
Door de Engelse pers wordt hij gezien als een alien, a strange duck in the bite, een outcast. Ze vinden hem niet van deze wereld, het lijkt alsof de wereld soms net iets te hard voor hem draait. Hij houdt er inderdaad wel wat vreemde opvattingen en gewoontes op na.
Hier negen keer Andrei Arshavin:

Andrei en Yulia op weg naar Engeland
Andrei en Yulia op weg naar Engeland

1. Arshavin is bang in het donker en bang voor water. Niet zozeer voor het water zelf maar meer voor alles wat zich erin zou kunnen bevinden.

2. Arshavin heeft het niet zo op vrouwen achter het stuur. “Als het in mijn macht lag om een autorijverbod voor vrouwen te introduceren en hun rijbewijzen in te nemen, hoef ik er geen tweede keer over na te denken. Naar mijn idee zijn mannen en vrouwen twee compleet verschillende wezens”.

3. Arshavin is gek op het spelen van Football Manager en dan het liefst met team uit de lagere Engelse divisies. Wellicht is hierin een toekomst voor hem weggelegd na zijn actieve voetballoopbaan.

De tong van Arshavin
De tong van Arshavin

4. Arshavin heeft een blauwe tong en die kleur is veroorzaakt door dopinggebruik. Nou ja, dat suggereerden de media nadat Rusland het Nederlands Elftal had uitgeschakeld. De BBC toonde direct na afloop van die match een foto van de tong van Andrej en in Nederland gloorde er ineens weer hoop. Rusland zou geschorst worden en Nederland mocht door naar de halve finale! De kleur van de tong bleek niet veroorzaakt te zijn door doping maar door Aquarius BlueIce. Helaas, Nederland kon naar huis.

Andrei met Yulia en Artyom
Andrei met Yulia en Artyom

5. Arshavin heeft een partner, genaamd Yulia. Ondanks dat ze niet getrouwd zijn noemt hij haar zijn vrouw. Hun zoon heet trouwens Artyom.

6. Arshavin houdt er niet van om shirtjes te ruilen. Voor Yulia maakt hij graag een uitzondering (beweert hij). Zij wil graag het shirt van Cristiano Ronaldo hebben. Ze houdt niet van voetbal maar wel van Ronaldo als speler (Duhuh). Zijn eerste poging na de interland tegen Portugal is mislukt. Zijn tweede poging na de competitiewedstrijd tegen Man United vermoedelijk ook. Zou hier opzet en jaloezie in het spel zijn of is Ronaldo gewoon niet geïnteresseerd in het shirt van de Rus?

Arshavins schoenen met een peer
Arshavins schoenen met een peer

7. Arshavin heeft al drie boeken die aan hem gewijd zijn. Het was niet zijn plan om een boek over hem te laten schrijven, maar “de meneer die mijn website bijhoudt leek het een leuk idee en hij leverde in vier maanden drie boeken af”. Ook zijn er schoenen naar hem vernoemd. Op de foto zie je zijn schoenen gelegen naast een peer.

8. Arshavin vindt het leven in Rusland beter dan het leven in Engeland. Althans als we ervanuit gaan dat hij goed verdient bij Arsenal: “Ik vind dat de kwaliteit van het leven in Rusland beter is dan in Engeland. Hier (in Engeland) zijn meer regels en wetten. In Rusland, als je geld hebt, mag je de wet overtreden”.
Arshavin en Yulia hebben het onderhand aardig naar hun zin in London. Aanvankelijk vond Yulia de Londonaars maar viezeriken. Ze aten hamburgers op straat terwijl het vet eruit druipt op hun kleding. Het eten was smerig en het bier al helemaal.

Yulia met een biertje
Yulia met een biertje

Tegenwoordig vindt ze het bier lekker en kan ze meer begrip voor de Engelsen opbrengen. “Ik waardeer het heel erg hoe Engelsen zorgdragen voor hun voetbalvrouwen en kinderen. In Sint Petersburg was dat heel anders.” Ze heeft nog geen WAG vriendinnen maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. “Vanaf een afstand dacht ik dat het allemaal nep was, zo oppervlakkig, glad en eenheidsworsterig”. Nu ze er zelf deel van uitmaakt (zie foto’s) denkt ze er heel anders over.

9. Arshavin is ooit op weg naar de training door een auto geschept en wel tien meter de lucht in gelanceerd. Er zal wel een vrouw achter het stuur gezeten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.