Adebayor en Manchester City

Emannuel AdebayorNu we het toch over Manchester City hebben… De nieuwste aankoop van deze nouveau riche club is Adebayor. Ik had hem altijd hoog zitten. Hij en Arsenal leken voor elkaar geschapen. Het verzorgde aanvalsspel van Arsenal en het frivole spel van de Togolees waren een perfecte combinatie. Beide een lust voor het oog en beide net niet effectief.
Arsenal speelde de afgelopen jaren (samen met Barcelona) het mooiste voetbal van Europa. Snelle combinaties, aanvallend en aantrekkelijk; en dit alles met veel jonge spelers. Het one-touch spelletje werd vaak net iets te lang doorgevoerd waardoor titels en bekers uitbleven, maar het spel was oogstrelend te noemen. Jaren, jaren geleden was dit wel anders. Men sprak over “boring Arsenal” en noemde het stadion “the Library” omdat het er muisstil was. Dit imago is door de komst van Wenger verdwenen en de club speelt sindsdien het meest sexy voetbal van Europa (een titel die Gullit ambieerde toen hij coach was bij Chelsea).
Adebayor paste precies in dit plaatje. Hij verkiest graag de mooie oplossing boven de effectieve, haalt liever een mooi trucje uit dan dat hij op het doel schiet en heeft meer oog voor een combinatie met een medespeler dan voor een directe doelkans. Hij scoorde door zijn speelsheid slechts 10 keer in het afgelopen seizoen. Lees zijn brochure er maar op na.
Misschien is Arsenal door zijn gebrek aan scorend vermogen wel helemaal niet zo teleurgesteld over zijn vertrek. Zet een goalgetter op zijn positie en laat de rest van het team doen wat ze de afgelopen jaren gedaan hebben en de resultaten komen vanzelf.
adebayor brochure

Het is erg jammer dat zo een leuke speler naar een club als Manchester City gaat.
Maar waarom verbreekt hij het huwelijk met Arsenal? Om de uitstekende voetbalvisie van Hughes? Lijkt me niet; de visie van Wenger is uitgesprokener en staat garant voor mooi voetbal.
De warmte van de club? Sinds de investeerders er zijn is het laatste beetje warmte wel vertrokken in The City of Manchester Stadium.
Spreekt de club dan zo tot de verbeelding? Lijkt me ook niet. Robinho vloog destijds naar Manchester in de veronderstelling verkerend dat hij bij United ging tekenen. Zonder enige gene tekende hij een uur later bij City. Heeft hij bij City meer kans op speeltijd dan bij Arsenal? Nee, in London was hij de onbetwiste nummer een. In Manchester lopen nog acht andere dure voorhoedespelers.
Speelt Manchester City voor de prijzen? Daar lijkt me geen sprake van met deze onevenwichtige selectie en matige coach. Prijzen zijn niet te kopen. Kijk naar Newcastle United. De club werd overgenomen, er werd met geld gesmeten en nu is de club gedegradeerd en staat hij weer te koop.
Zou hij dan toch voor het geld vertrokken zijn? Volgens Adebayor zelf niet in ieder geval….
adebayor brochure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.