8 keer Peter Crouch

Peter Crouch doet een breakdance
Peter Crouch is uitgeroepen tot “grappigste voetballer van Engeland”. Dat blijkt uit onderzoek onder 2.000 mensen van tv zender Sky. Ooit kreeg hij de vraag wat hij zou zijn geweest als hij het niet had gemaakt als profvoetballer. Zijn antwoord: “Maagd”. (bron: Dagblad De Pers).
Met zijn 198 centimeter is Peter Crouch een opvallende verschijning op de voetbalvelden. Zijn lengte is niet zijn enige bijzondere feature. Hier een achttal feiten.

Crouch heeft toerisme gestudeerd en dat komt hem goed van pas tijdens zijn loopbaan. Op 28-jarige leeftijd heeft hij al heel Engeland gezien. Hij zit onderhand alweer bij zijn negende club: Tottenham Hotspurs, Queen’s Park Rangers, Portsmouth, Aston Villa, Norwich, Southampton, Liverpool, Portsmouth en weer Tottenham. “Ik heb niet voor niets toerisme gestudeerd”.

Crouch in de D1
Crouch in de D1

Zowel spelers, supporters als coaches maken grappen over zijn lengte. Toen Benitez hem voor 10,5 miljoen naar Liverpool haalde, grapten Mourinho en Wenger dat de Reds een basketballer in huis hadden gehaald. Dit soort grappen achtervolgt hem al zijn hele leven. Zodra hij scoort verstommen de beledigingen, maar als hij niet scoort valt hem twee keer zoveel hoon ten deel als bij medium-sized spitsen.

Kostas Chalkias was de langste speler ooit in de Premier League; hij mat 199 centimeter. Andere lange spelers uit het internationale voetval zijn Jan Koller (2m02) en de Noor Tor Hogne Aaroy (2m04). De kroon wordt gespannen door Kristof van Hout. De reserve keeper van Kortrijk is 2m08.

Aan het begin van zijn loopbaan deed hij na het maken van een doelpunt een robotdansje. Deze traditie stamt uit zijn tijd dat hij scoorde met de regelmaat van een robot. Tegenwoordig is hij gestopt met het dansje: “Het gaat hier niet om dansjes, maar om doelpunten maken en wedstrijden winnen.”

crouch sanchoTijdens de WK van 2006 scoorde hij een kopgoal tegen Trinidad en Tobago. Hij belemmerde zijn tegenstander Brent Sancho mee te springen door hem aan zijn rastaharen te trekken. De Engelse kranten schreven over Crouching Fouler, Hidden Grabber en de Hand of Geek.

Deze lange darm met de hazetandjes is op Facebook uitgeroepen tot het nieuwste seksobject van Engeland. Er is zelfs een forum aan hem gewijd met de naam “Crouch is a sex god”. Het moet niet gekker worden. (By the Way, Doordebenen heeft ook een Facebook fanpage)

peter crouch en clancy abigailHet kan blijkbaar wel gekker. Peter Crouch is in het bezit van een echte WAG. Hij doet het namelijk met model Abbey Clancy, bekend van Britain’s Next Top Model, Maxim en FHM. Het is echt een showbizz koppel in de lijn van de Beckhams. Je kan geen Engelse krant openslaan of je ziet foto’s van de tortelduifjes genietend van de Italiaanse zon of bekvechtend in een dure winkelstraat.

Wie je ook spreekt, iedereen vindt de spits de vriendelijkste voetballer van de Engelse velden. Hij was vroeger zelfs te vriendelijk waardoor het voor coaches vaak de weg van de minste weerstand was om hem op de bank te zetten. Het was zelfs zo erg dat hij constant excuses aan het uitdelen wanneer een tegenstander was gevallen.
Ooh ja, hij kan trouwens ook nog verdomde goed voetballen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.